Na silnicích o víkendu zemřelo 8 lidí

Praha - Polovinu obětí víkendových dopravních nehod tvořili motocyklisté. Jízda na motorce se v sobotu stala osudnou dvěma lidem a další dva motorkáři zahynuli v neděli, vyplývá z údajů Centra dopravních informací. Celkově si nehody na silnicích vyžádaly v sobotu pět obětí na životech a v neděli statistiku doplnili další tři mrtví.

Během soboty a neděle se na silnicích a dálnicích v ČR stalo celkem 717 dopravních nehod, 31 osob bylo těžce zraněno, hmotná škoda dosáhla částky 31 349 000,- Kč. Alkohol byl zjištěn v 74 případech. Nepřiměřená rychlost byla příčinou 96 dopravních nehod a 100 řidičů nedalo přednost v jízdě!

Pravděpodobně rychlá jízda zavinila v sobotu smrt motorkáře a jeho spolujezdce u Vranovic na Brněnsku. Řidič motocyklu nezvládl zatáčku a narazil do protijedoucího auta. Vážná zranění utrpěli také dva motocyklisté, kteří se čelně srazili na letišti v Milovicích na Nymbursku.

Nedělní tragickou nehodu, která se stala u Strmilova na Jindřichohradecku, nepřežil jedenatřicetiletý motocyklista z Jindřichova Hradce. Z dosud nezjištěných příčin čelně narazil do traktoru. Policie nevylučuje, že nehodu zavinil traktorista.

Tragickou bilanci doplnilo večer úmrtí motocyklisty při havárii v ulici V Holešovičkách v Praze. Řidič motocyklu zemřel na místě, spolujezdec utrpěl těžké zranění. Podle svědků se na nehodě podílelo osobní vozidlo Škoda Felicie, po kterém bylo vyhlášeno pátrání, informovala dnes pražská policie na svých internetových stránkách. Dosud nejtragičtější byl letos první červnový víkend se 14 mrtvými.