Při čelní srážce aut zahynul na Novojičínsku dvacetiletý muž

Kunín (Novojičínsko) - Havárie Peugeotu 405 a terénního Nissanu X-trail si vyžádala na Novojičínsku úmrtí dvacetiletého muže. Další dva lidé byli těžce zraněni. Policisté nyní pátrají po dvou automobilech, jejichž řidiči kolizi pravděpodobně zavinili a z místa pak ujeli, uvedla mluvčí novojičínské policie Miroslava Michálková-Šálková.

Tragická nehoda se stala okolo 11:00 nedaleko Kunína na silnici spojující Nový Jičín a Opavu. Řidiči dvou aut se riskantně předjížděli a řidič třetího vozu se jim snažil vyhnout. Když se chtěl zařadit zpět do svého pruhu automobil nezvládl a čelně se střetl se čtvrtým vozidlem.

„Čtyřicetiletý muž utrpěl těžká poranění a skončil v péči lékařů novojičínské policie. Později jej záchranáři převezli do Ostravy. Tam vrtulník hned po nehodě transportoval jeho dvacetiletého syna. Mladík zraněním bohužel podlehl,“ řekla mluvčí. Dodala, že třetí zraněný cestoval ve druhém voze. Šlo o jednačtyřicetiletou ženu, která má vážné poranění hrudníku a je v péči lékařů novojičínské nemocnice.

Policie pátrá po řidičích obou automobilů, kteří se na silnici riskantně předjížděli a z místa nehody ujeli. „Vyzýváme všechny motoristy či další svědky, kteří se v době nehody na místě ocitli a mohli by pomoci při vyšetřování, aby co nejdříve kontaktovali policii prostřednictvím linky 158,“ řekla mluvčí.

Vážná nehoda dvou automobilů se dnes stala i v Jablunkově na Frýdeckomístecku. Záchranáři na místě ošetřili tři zraněné. Čtyřiatřicetiletého zaklíněného muže museli vyprostit hasiči. „Pacient byl v bezvědomí, utrpěl závažné poranění hlavy a mozku,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že ve druhém voze cestovaly dvě ženy, které vyvázli s lehkými zraněními.