Další tragická nehoda - na dálnici D5 narazilo auto do sanitky

Rudná (Praha-západ) - Jednoho mrtvého a sedm zraněných si dnes po 17:00 vyžádaly dvě nehody na dálnici D5 před Prahou. Poblíž Rudné se ve směru na Plzeň nejdříve srazila dvě auta, do přijíždějící sanitky v opačném pruhu poté vrazil další osobní vůz a zranil její posádku. Ve voze při tom zahynula spolujezdkyně. Informoval o tom mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa.

"Naši záchranáři byli v době střetu ještě ve voze a všichni utrpěli
zranění. V době nárazu nebyl v sanitním voze žádný pacient," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. Záchranáři z Prahy, Hořovic a Zbraslavi dopravili tři zraněné do Ústřední vojenské nemocnice, dva do Fakultní nemocnice Motol, jednoho do Nemocnice Na Františku a jednoho na chirurgickou ambulanci v Kladně.

Do vojenské nemocnice byl letecky přepraven těžce zraněný pětapadesátiletý muž s mnohočetným zraněním ohrožujícím život, dýchaly za něj přístroje. V téže nemocnici je v péči lékařů i pětatřicetiletý muž s otřesem mozku a lékař sanitního vozu se zhmožděním zad. Vyšetření má vyloučit otřes mozku. V Motole jsou s mnohočetným zraněním a na dýchacím přístroji čtyřiadvacetiletý muž a zdravotní sestra se zhmožděním břicha.

Na Františku leží jednadvacetiletá žena se zlomeninou ruky a pohmožděním hrudníku. Řidič sanitního vozu se zhmožděním břicha byl převezen na chirurgickou ambulanci v Kladně. Mluvčí Motola Eva Jurinová potvrdila, že přijali dva zraněné. „Zdravotní sestra je na traumatologii, zatím vyšetření nenaznačují, že by šlo o něco vážnějšího. Čtyřiadvacetiletý muž je na ARO, v této chvíli je jeho stav stabilizovaný,“ uvedla.

Ředitel Nemocnice Na Františku Ivo Jokl potvrdil, že hospitalizovali
jednu ženu se zlomeninou. "Pacientka má středně těžké poranění, je při
vědomí a momentálně je mimo ohrožení života," uvedl. Na místě zasahovali hasiči a policejní vrtulník. Provoz na dálnici je podle Truxy kvůli probíhajícímu vyšetřování částečně omezen.