Právo: Řidič tramvaje údajně vůbec neví, proč vjel na trať

Ostrava - Řidič tramvaje, který je podezřelý z toho, že před týdnem zavinil srážku dvou tramvají na jednokolejné ostravské trati, údajně nedokáže vysvětlit, proč na ní vjel. Dnešnímu Právu to řekl řidičův kolega, který ho ve středu navštívil v nemocnici. Právo rovněž píše, že spolupracovníci řidičovi kvůli jeho špatnému psychickému stavu ještě neřekli, že nehoda si vyžádala tři oběti a desítky zraněných. Odboráři se na řidiče rozhodli uspořádat finanční sbírku, informuje Právo.

„Vůbec neví, proč na jednokolejnou trať vjel. Nedovede to vysvětlit, popsat důvod, proč z Vřesiny vyjel,“ řekl Právu kolega čtyřiadvacetiletého řidiče. Nehoda se stala na trati Ostrava-Poruba-Vřesina-Kyjovice. Řidič tam nevyčkal na křížení s protijedoucí tramvají a na jednokolejné trati se obě srazily.

„Odbory mu již zajistily právní pomoc. Navíc tramvajáci přišli s návrhem uspořádat v jeho prospěch sbírku, protože bude muset zřejmě hodně platit. Podpora kolegů by mu mohla psychicky pomoci, protože je na tom velmi špatně,“ řekl člen vedení odborů dopravního podniku Ivo Protivínský.