České dráhy přeruší dopravu na regionální trati v Ústeckém kraji

Ústí nad Labem - Dopravu na regionální trati 124 Chomutov - Lužná u Rakovníka přeruší České dráhy o víkendu 26. a 27. dubna kvůli opravě železničního přejezdu v Žíželicích na Lounsku. Cestující musejí počítat v úseku Žatec - Hořetice na Lounsku s výlukou vždy od 8:00 do 20:00, vlakové spoje budou nahrazeny autobusy, informoval ředitel ústeckého krajského centra osobní dopravy ČD Petr Hinterholzinger.

Zatímco osobní vlaky nahradí autobusy jen v úseku Žatec - Hořetice, cestující sedmi sobotních vlakových spojů dálkové dopravy a jednoho nedělního přepraví autobusy ze Žatce až do Chomutova.

V Ústeckém kraji byla kvůli opravám železničního svršku přerušena vlaková doprava od 7. do 11. dubna na dalších dvou regionálních tratích. Na trati 126 mezi stanicemi Louny - Břvany a na trati 134 mezi Osekem na Teplicku a Litvínovem na Mostecku. Náhradní dopravu zajišťovaly také autobusy.

České dráhy provozují regionální tratě na základě poptávky Ústeckého kraje. V letošním roce kraj vyčlení na úhradu prokazatelné ztráty veřejné drážní dopravy 375 milionů korun, což je meziročně srovnatelný údaj.