Při nehodě kamionu a tří aut zahynul jeden člověk

Slaný (Kladensko) - Při nehodě kamionu a tří osobních aut na silnici R7 u sjezdu na Slaný dnes zahynul čtyřiadvacetiletý muž. Další, devatenáctiletý mladík, byl vážně zraněn, třetí devětatřicetiletý účastník nehody je zraněn lehce. Příčiny nehody se vyšetřují, uvedla mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Nehoda na téměř šest hodin zablokovala silnici mezi Slaným a Louny.

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Niny Šeblové má vážně zraněný mladík nitrolební poranění. Po ošetření byl letecky dopraven do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, lehce zraněného muže pak odvezla sanitka do nemocnice ve Slaném.

Dopravu se podařilo obnovit zhruba ve 20:30. Na místě zasahovali policisté i hasiči. Policisté odkláněli dopravu po okolních komunikacích na Smečno a Knovíz. Zejména ve směru na Prahu se vytvořila několikakilometrová fronta.

Podle policejní mluvčí k nehodě došlo poté, když řidič Škody Favorit jedoucí od Loun na Prahu z dosud nezjištěných příčin v místech u benzinové stanice Shell vjel do protisměru, kde se srazil s nákladním autem. Po nárazu byl Favorit odmrštěn na kolem jedoucí osobní automobil Seat. Nákladní auto, které se vlivem nárazu stalo neovladatelné, poté vjelo do protisměru, kde se srazilo se Škodou Felicie.

Při havárii na místě zemřel řidič Škody Favorit, jeho spolujezdec utrpěl vážné zranění a řidič nákladního vozu byl zraněn lehce. Ostatní účastníci nehody vyvázli bez zranění.

Silnice R7 u Slaného je častým místem dopravních nehod. K podobné jako k té dnešní došlo loni v červnu. Nehoda tří osobních automobilů a jednoho nákladního vozu na silnici mezi Slaným a Louny u obce Třebíz si tehdy vyžádala jedno úmrtí, jedno těžké a dvě lehčí zranění.

Vydáno pod