Oprava kolejí komplikuje život ostravských obyvatel

Ostrava - Jedna z důležitých dopravních tepen v Ostravě-Vítkovicích je kvůli rekonstrukci uzavřena. Opravuje se tramvajová trať i vozovka. Městská hromadná doprava proto musí jezdit po náhradních trasách, což mezi cestujícími často působí zmatky.

Popisky na zastávkách jsou pro mnoho cestujících nejasné, a tak často nemohou najít stanoviště náhradní autobusové dopravy. Ostravský dopravní podnik stížnosti cestujících uznává. V daných podmínkách to ale údajně lépe zařídit nejde. „Objízdné trasy pro náhradní autobusovou dopravu, jsou bohužel dlouhé a komplikované a autobusy mívají zpoždění,“ vysvětluje dopravní náměstek Dopravního podniku Ostrava Karel Ballner.

Do opravy tramvajové trati se dopravní podnik pustil po jednadvaceti letech. Bude ho to stát přes 22 milionů korun. Staré koleje příliš opotřebovávají podvozky tramvají, je zvýšená hlučnost a zvýšené je i nebezpečí nehody pro jiná vozidla.

Tramvajová výluka má skončit v pondělí 4. srpna, čtvrt hodiny po půlnoci. Autobusy ale budou ulici ruskou objíždět i nadále, rekonstrukce vozovky bude totiž pokračovat až do 30. srpna.