O víkendu se v Kunraticích uzavře most na silnici I/13

Kunratice u Cvikova (Českolipsko) - O víkendu se pro dopravu úplně uzavře opravovaný most v Kunraticích u Cvikova, který stojí na rušné silnici I/13 z Liberce do Děčína. V sobotu i v neděli povede objížďka po vedlejší vozovce přes Kunratice. Řekl to dnes Pavel Slavík z odboru dopravy Krajského úřadu v Liberci.

„Na objížďce by neměly nastat žádné velké komplikace,“ dodal. Most v Kunraticích prochází velkou rekonstrukcí od dubna. Většinou je průjezdný po jedné polovině a automobilový provoz na něm řídí semafory. Podle Slavíka však budou během víkendu na mostě pracovat jeřáby, což neumožní, aby se po něm jakkoliv jezdilo.

Oprava zchátralého mostu, kudy denně projede přes 10.000 automobilů, skončí pravděpodobně v říjnu. Přijde na zhruba 24 milionů korun. Most potřebuje celkovou rekonstrukci mostovky i podpůrných pilířů.

V Libereckém kraji se na silnicích první třídy nachází 201 mostů. Do jejich oprav dává Ředitelství silnic a dálnic ročně desítky milionů korun. Jen v loňském roce šlo o 100 milionů korun.