V pražské ubytovně byla nalezna taška s živým dítětem, dostalo jméno Toníček

Praha - Na chodbě ubytovny v pražském Hloubětíně byla v úterý krátce po 22:00 nalezena cestovní taška s živým několikadenním chlapečkem. Na místo přijeli policisté a záchranáři. Dítě odvezli do nemocnice Na Bulovce, kde lékaři zjistili, že miminko nemá žádná zranění a po porodu o něj bylo velmi dobře pečováno. Miminko už dostalo i jméno - Toníček - podle ubytovny, které se říká U Tonyho.

„Chlapec je starý zhruba dva až čtyři dny, pravděpodobně lehce nedonošený, váží přes dva kilogramy. Zatím leží v inkubátoru a chová se velmi pěkně. Dostává umělé mléko, pije velmi dobře,“ informoval primář neonatologického oddělení Martin Čihař. Podle něho měl Toníček štěstí. První hodiny jeho života měl velmi dobrou péči, takže žádné zdravotní problémy u něj lékaři nepředpokládají.

O dalším osudu Toníčka rozhodne soud, matka se zatím nenašla

Lékaři nyní provádějí krevní testy. Chlapec by podle primáře mohl během několika dnů být z inkubátoru přemístěn do běžné postýlky. O jeho dalším osudu zřejmě rozhodne soud, který ho může předběžně umístit v ojeneckém ústavu.

O matce dítěte nemá policie žádné informace. Není vyloučeno, že si spletla ubytovnu s nedalekým babyboxem. Policisté nyní po matce dítěte pátrají. Podezírají ji ze spáchání trestného činu opuštění dítěte, za který hrozí až tři roky vězení.