Komise ČSSD rozhodla v kauze Šlouf, verdikt nesdělí

Praha - Ústřední kontrolní komise ČSSD v pátek rozhodla o stížnosti hlavního manažera strany Jiřího Havlíčka na Miroslava Šloufa. Verdikt však zveřejnit nechce. Rozhodnutí komise obdrží obě strany sporu nejpozději v pondělí ráno a budou mít právo ho zveřejnit. "Myslím si, že není šťastné, abychom je s tím seznamovali přes média," řekl člen komise a poslanec Jeroným Tejc.

Blízkého spolupracovníka někdejšího premiéra Miloše Zemana viní Havlíček z porušování stranických stanov, čehož se měl dopustit tím, že při letošních prezidentských volbách nerespektoval usnesení stranických orgánů a lobboval za zvolení Václava Klause. Havlíček požadoval, aby komise rozhodla, zda bylo Šloufovo jednání v souladu se stanovami strany a zda nepoškozuje zájmy sociální demokracie i jejích členů. 

Na dotaz ohledně Šloufova možného vyloučení ze strany Tejc odpověděl, že komise k něčemu takovému nemá pravomoc a může jen konstatovat, zda někdo porušil, nebo neporušil stranické stanovy. Jak ale komise v této věci rozhodla, prozradit nechtěl. Obsah rozhodnutí je podle něj dostatečně jasný a vyjadřuje názor komise na projednávanou věc.

„Rozhodnutí považujeme za konečné, tedy pokud se neobjeví nové skutečnosti. Ale myslíme si, že není důvod, aby se ústřední kontrolní komise k této věci vracela,“ dodal Tejc.

Vydáno pod