O víkendu skončí v Praze řada uzavírek, otevře se Lanový most

Praha - S koncem prázdnin skončí v hlavním městě řada dopravních omezení. Od posledního srpnového víkendu budou moci přes Lanový most v Praze opět přejíždět nákladní vozidla nad šest tun, a to v obou směrech. Plný provoz bude obnoven také v Anglické, Sokolské, Radlické nebo Patočkově ulici ve Střešovicích. Dopravní omezení ale mohou řidiči nadále čekat tam, kde se buduje městský okruh.

Hlavní město chce ukončit většinu oprav tak, aby při návratu Pražanů z prázdnin nenastal dopravní kolaps. Na Lanový most na Jižní spojce, kam nyní nemohou ve směru na Prahu 9 vjíždět nákladní automobily a který byl kvůli opravám minulý víkend zcela uzavřen, se plný provoz vrátí 30. srpna v 17:00. Uzavřeny zůstanou ještě krajní jízdní pruhy, které sousedí s mostními římsami. V obou směrech budou tedy otevřeny dva pruhy, nákladní auta budou jezdit v pravém a jejich maximální rychlost bude snížena na 60 kilometrů za hodinu. Přes most denně projede kolem 100 000 aut.

Havarijní oprava mostu byla zkrácena o deset dnů. Bez omezení budou řidiči od víkendu projíždět Anglickou ulicí, Sokolskou ulicí u náměstí I. P. Pavlova i Radlickou. V těchto místech dělníci o prázdninách pracovali na nové vozovce, kanalizaci, opravě inženýrských sítí a tramvajové tratě. Po rekonstrukci tramvajové zastávky bude plně průjezdná Patočkova ulice u vozovny Střešovice a také Pražská a Křižíkova ulice, kde se opravovaly křižovatky.

Řidiči ale musí nadále počítat s omezeními, která souvisí se stavbou vnitřního a vnějšího okruhu. Týká se to například ulice Milady Horákové mezi Strahovským tunelem a Letnou, Karlovarské ulice nebo úseku mezi Slivencem a Jesenicí.