Vyšetřování Čunka nekončí, prodej bytů ve Vsetíně prošetří hospodářská kriminálka

Brno - Podezřelý prodej obecních bytů ve Vsetíně, který se týká tamního bývalého starosty a nynějšího vicepremiéra a šéfa lidovců Jiřího Čunka, bude nově vyšetřovat jihomoravská policejní správa. Spis si ze Vsetína převezme krajská hospodářská kriminálka. Policisté nově zkoumají, zda nebyly byty prodány za neúměrně nízkou cenu.

„Je to rozhodnutí odpovědného policejního funkcionáře,“ informovala mluvčí jihomoravské policie Jana Šípková. Další podrobnosti k případu odmítla sdělit. Za přeložením kauzy do Brna nelze podle ní spatřovat žádné pochybení v dosavadním vyšetřování. Vsetínská policie spadá pod jihomoravskou policejní správu se sídlem v Brně, která se zabývá nejzávažnější kriminalitou regionu.

Čunka už policie v souvislostí s údajnou korupcí při prodeji obecních bytů ve Vsetíně vyšetřovala. Neprokázalo se ale podezření, že vzal půlmilionový úplatek. Kriminalisté nyní nově zkoumají, zda nebyly byty prodány za neúměrně nízkou cenu.

Čunek coby starosta prodal nadpoloviční podíl ve společnosti Vsetínské byty realitní firmě H&B Real. Pro město měla být transakce krajně nevýhodná. Radnice na prodeji vydělala asi 3,5 milionu korun, o přibližně tři miliony korun ale město přišlo.