Vláda bude jednat o výpomoci celníků při předsednictví Česka EU

Praha - Ministr vnitra Ivan Langer požádá na dnešní schůzi vládu o výpomoc celníků v době českého předsednictví Evropské unii. Policistům by měly pomáhat dvě stovky vojáků. Vláda také rozhodne, od kolika let by měly mít děti v biometrických pasech otisky prstů a ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil seznámí kolegy s problémy kolem financování budovy justičního areálu v Brně.

Vláda dnes také projedná aktualizaci koncepce prodeje emisního přebytku v mezinárodním emisním obchodování. Evropský energetický balíček, který má za cíl do roku 2020 snížit objem emisí oxidu uhličitého o 20 procent a na pětinu zvýšit podíl obnovitelných zdrojů na celkové spotřebě energie. Podle premiéra Topolánka by bylo dobré schválit opatření ještě letos.   

Ministři dostanou informace o vývoji inflace. Meziroční růst spotřebitelských cen podle Českého statistického úřadu v říjnu zpomalil na šest procent ze zářijových 6,6 procenta. Ministři také vyslechnou stanoviska ministerstev pro místní rozvoj, školství a vnitra ke kontrolním závěrům Nejvyššího kontrolního úřadu.