Některé oblasti Tyrolska a Korutan jsou kvůli sněhu bez spojení

Vídeň - Husté sněžení v Rakousku odřízlo některé oblasti zcela od světa. Mnohé domácnosti jsou od pondělního večera bez dodávek elektrického proudu, napsal rakouský list Der Standard. Vedle oblastí poblíž korutanské obce Lesachtal zůstávají kvůli pondělnímu přívalu nového sněhu také další údolí a horská sedla ve východních částech Tyrolska bez dopravního spojení.

Tyrolský Defereggental je bez elektrické energie. Dnes zasedají v postižených regionech lavinové komise. V údolí Bleiberger poblíž Villachu muselo být kvůli sněhu evakuováno osm domů.

Pondělní přívaly čerstvého sněhu způsobily chaos v Horních Korutanech, Salzburgsku a v severních a jižních částech Tyrolska. Některé školy vyhlásily kvůli nepříznivému počasí sněhové prázdniny.

Podle listu Der Standard bude Lesachtal odříznutý zřejmě až do čtvrtka. Neprůjezdné zůstávají i některé hlavní zemské tahy. Například spolkovou silnici B111 do Gailského údolí na východě Tyrolska blokují kromě sněhu i popadané stromy.

Počasí zkomplikovalo dopravu mnohým motoristům. Jistý řidič, který podle agentury DPA nerespektoval varování, uvíznul se svým vozem na silnici poblíž Lesachtalu, když mu cestu zavalily dvě laviny.

V údolí Bleiberger poblíž Villachu muselo být kvůli sněhu evakuováno osm domů. V Alpách dnes již sněží jen ojediněle. Teploty se podle předpovědí pohybují mezi nulou až osmi stupni Celsia.