Policisté dopadli cyklistu z Čeladné, který ujel od nehody

Ostrava - Po dvou měsících pátrání policisté znají viníka nehody, při které koncem října málem zemřel chodec. Na Čeladné na Frýdeckomístecku ho srazil neosvětlený cyklista. Za ublížení na zdraví mu v krajním případě hrozí až dva roky vězení. Při nehodě srazil čtyřiadvacetiletý cyklista dva chodce a od nehody ujel. Osmapadesátiletou ženu při střetu povalil do příkopu a jejímu třiadvacetiletému synovi způsobil vážné poranění hlavy, uvedl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec. V minulých dnech ho zatkli policisté, když kontrolovali jízdní kola.

„Zatímco žena utrpěla pohmožděniny, její syn dopadl mnohem hůře. Cyklista mu čelem prorazil lebeční kost, některé úlomky kosti se ani nenašly. Ze zranění se léčí dosud, čekají ho i plastické operace,“ uvedl Žurovec. Zraněnému Tomáši Mohylovi, který jako kuchař sklízí ceny po celé Evropě, se změnil život.

Matka se synem se vraceli domů večer po silnici z Kunčic pod Ondřejníkem do Čeladné kolem desáté hodiny. „Šli po správné, levé straně, přijíždějícím autům se vyhýbali a upozorňovali na sebe rozsvícením displeje mobilního telefonu,“ uvedl Žurovec. Dodal, že neosvětlený cyklista je však neviděl a srazil je. Pomohl sice oběma postiženým vstát, pak se ale jen omluvil a ujel. Nyní mu za trestný čin ublížení na zdraví hrozí až dva roky vězení.