Radnímu Langmajerovi hrozí za zavinění dopravní nehody až 5 let vězení

Praha - Na státní zastupitelství míří návrh na obžalobu pražského radního pro územní rozvoj Martina Langmajera. Podle policie zavinil dopravní nehodu, při které zemřela dvaatřicetiletá žena. Policie uzavřela případ po více než ročním vyšetřování. Za těžkou újmu na zdraví z nedbalosti hrozí Langmajerovi 6 měsíců až pět let vězení.

Policie případ nejdříve odložila s tím, že viník je neznámý, státní zastupitelství ale věc vrátilo k dalšímu došetření. „Vyšetřovatel, který to dělal původně, už u policie není, je v civilu. Byl proto přidělen nový vyšetřovatel,“ informovala mluvčí Policie Příbram Jana Schindlová.

Policie v posledním roce případ důsledně prověřovala, podle zmocněnce rodiny Petra Šlechty tak napravila svoje předchozí chování. Langmajer krátce po svém obvinění v únoru letošního roku pro Reportéry ČT řekl, že se vinen necítí: „Já jsem si nemyslel, že mě obviní, rozhodně ne. Tam nebyl podle mého názoru důvod, proč mě obviňovat.“ 

Tragická nehoda se stala kousek od sjezdu na Dobříš na příbramské rychlostní silnici. Langmajer v září loňského roku v nejméně 130kilometrové rychlosti narazil do auta v odstavném pruhu. V něm v tu chvíli seděla dvaatřicetiletá žena a její šestiletá dcera. Holčičku zachránila autosedačka, matka následkům zranění podlehla.