Uzavírka ulice Milady Horákové zatím nezpůsobila větší potíže

Praha - Uzavření ulice Milady Horákové na Letné nepřineslo dnes dopoledne žádné větší potíže v dopravě, informovala mluvčí pražské policie Eva Miklíková s tím, že dopravní situaci v Praze nezkomplikoval ani čerstvě napadaný sníh.

„Nepotvrdily se nám domněnky, že tam nastanou dopravní komplikace, ale do budoucna to nemůžeme vyloučit. Řidiče proto i nadále vyzýváme, aby raději využívali jiných objízdných tras,“ řekla Miklíková. Dodala, že dopravní policie je připravena řešit případné dopravní nehody na Letné přednostně.

Od soboty je kvůli stavbě tunelu Blanka neprůjezdný úsek třídy Milady Horákové mezi ulicemi Badeniho a U Sparty, motoristé musí používat dočasnou silnici kolem jižní strany staveniště. Čtyřproudá komunikace je svedena do dvou pruhů. Ulice by měla být znovu otevřena do podzimu, přesný termín bude znám v únoru.

Uzavírka Letné byla původně chystána na začátek listopadu, ale kvůli opravě Vyšehradského tunelu ji magistrát odložil.

Převedením provozu do tunelu Blanka se zlepší celková situace na Letné. Podle děkana dopravní fakulty ČVUT Petra Moose bude na povrchu možné realizovat pěší zóny, cyklostezku i velkokapacitní parkoviště.