V sobotu vyjede v Praze šestnáctá Cool tour linka

Praha - Pražský dopravní podnik vypraví v sobotu 10. ledna další bezplatnou autobusovou linku Cool tour. V pořadí šestnáctá linka bude jezdit od 09:40 do 17:30 v intervalu 20 minut na trase Staroměstská - Florenc - Veletržní a zpět. Informovala o tom Eva Dydová z Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Cestující linky Cool tour budou moct od deseti hodin ráno do pěti hodin odpoledne navštívit expozice v Náprstkově muzeu na Betlémském náměstí, výstavu Národní galerie ve Veletržním paláci v ulici Dukelských hrdinů a také Muzeum hlavního města Prahy v ulici Na Poříčí.

Cool tour linka je společným projektem Dopravního podniku hlavního města Prahy, Muzea hlavního města Prahy, Národního muzea a Národní galerie v Praze. Jejím cílem je propojit i méně známé objekty těchto kulturních institucí. Účastníci Cool tour linky mohou získat speciální Cool tour pas, do kterého dostanou razítka jednotlivých expozic při vstupu do objektu Národní galerie, Národního muzea nebo Muzea hlavního města Prahy v den, kdy k dané expozici zajíždí linka Cool tour. Kdo v rámci Cool tour linky navštíví všechny expozice a zaplní razítky všechna políčka v pasu, dostane věcnou odměnu a vstup do posledního navštíveného objektu zdarma.