U Nového Boru zemřel mladý spolujezdec ve Škodě Octavia

Nový Bor (Českolipsko) - Při nehodě Škody Octavia na silnici I/9 u Nového Boru zahynul spolujezdec. Za první dva lednové týdny přišli při haváriích na silnicích Libereckého kraje o život už tři lidé. Což bylo stejně jako za první tři měsíce loňského roku.

„Řidič Škody Octavia vyjel u Nového Boru z pravotočivé zatáčky a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Sám utrpěl lehké zranění, dvaatřicetiletý spolujezdec na místě zemřel,“ řekl operační důstojník českolipské policie.

Tragická nehoda se stala před čtvrtou hodinou odpoledne a na silnici I/9 přerušila téměř na dvě a půl hodiny dopravu. Motoristé využívali objížďku po staré novoborské silnici. Příčinu havárie policisté ještě vyšetřují.

V Libereckém kraji zemřel letos jednadvacetiletý řidič na Semilsku. Na Nový rok po půlnoci se vydal na projížďku, v Roztokách u Jilemnice vyletěl ze zatáčky a zemřel. Podle svědeckých výpovědí pil před jízdou alkohol.

Čtyřiašedesátiletý řidič Škody 120 přišel o život 9. ledna odpoledne na Liberecku při srážce svého vozu se Škodou Octavia. Neštěstí se odehrálo na namrzlé vozovce mezi Oldřichovem v Hájích a Raspenavou. Octavia dostala smyk a v protisměru najela do Škody 120 - automobilu s mnohem slabšími bezpečnostními prvky.

Pokud by oběti přibývaly na vozovkách Libereckého kraje stejným tempem jako v lednu, jejich počet by na konci roku činil 70. Loni zahynulo v kraji při silničních nehodách 39 lidí.