Policie dokončila vyšetřování Rosnerových

Vyškov – Policie uzavřela vyšetřování manželů Blaženy a Lubomíra Rosnerových známých pro pěstounskou činnost. Vyškovští policisté prověřovali podezření, že Rosnerovi týrali svěřené děti. Okresní soud ve Vyškově kvůli tomuto podezření manželům odebral loni v říjnu dva svěřené chlapce, další tři děti u Rosnerových zůstaly. Podle deníku Mladá fronta Dnes je policie přesvědčena, že manželé Rosnerovi svěřené děti opravdu týrali. Do deseti dnů by se proto měla státní zástupkyně rozhodnout, zda na pěstouny bude podána obžaloba.

„Vyšetřování bylo ukončeno s návrhem na podání obžaloby,“ potvrdila MF Dnes vyškovská státní zástupkyně Martina Klvačová, která má případ na starosti. „Spis je momentálně u mě, musím se s ním podrobně seznámit,“ dodala.

„O ukončení vyšetřování víme, čekáme, co bude dál. Policie nevyšetřila nic a já si nemyslím, že je to nějak objektivní,“ reagoval Lubomír Rosner.

Policie začala Rosnerovy podezírat z týrání svěřenců po oznámení dvou teenagerů, kteří v rodině vyrůstali. Oba byli následně manželům odebráni a umístěni do ústavní výchovy. Rosnerovi v reakci na obvinění připustili pouze facku, kterou Blažena Rosnerová potrestala jednu z dívek za to, že se ostříhala.