Přestřelka v Praze: Policisté se snažili zastavit zloděje auta

Praha - Policisté v Praze postřelili muže, kterého podezírali z krádeže auta. Kulky muže zasáhly do nohy, kyčle a ramene. Záchranka ho odvezla ve vážném stavu do nemocnice, v ohrožení života ale není. Policistům měl vyhrožovat zbraní. Na muže byl vydán zatykač, protože se vyhýbal nástupu do vězení - tam si měl odpykat trest právě za krádeže aut.

Policisté přišli prostřednictvím kamerového systému na kradené auto. Několik hlídek po něm začalo pátrat a nakonec jej policisté objevili v Hloubětíně. Auto bylo prázdné, a tak policisté čekali, zda se neobjeví jeho údajný zloděj.

Když přišel neznámý muž a nasedl do auta, policisté jej šli zatknout. Muž do nich prý ale začal najíždět, tak mu policisté prostřelili pneumatiky. Podezřelý se přesto pokusil s autem ujet. Po chvíli ale musel kvůli prázdným pneumatikám zastavit, vystoupil a začal utíkat. Dal ruku pod bundu a křičel na policisty, že má zbraň a že ji použije. Policisté jej vyzvali, aby se zastavil a varovně vystřelili do vzduchu. Ani to nepomohlo. Poté, co něco vytáhl, na něho policisté v obavě o svůj život vystřelili.

Vedle toho ale policie zadržela dalšího muže, který do policistů při zákroku začal najíždět. Zda šlo o případného komplice prvního muže, se teprve zjišťuje.