Chodec na Frýdecko-Místecku nepřežil střet s nákladním vozidlem

Hrádek (Frýdecko-Místecko) - V Hrádku na Frýdecko-Místecku srazil v pátek nákladní automobil chodce. Padesátiletý muž utrpěl vážná zranění, kterým po několika hodinách podlehl v třinecké nemocnici. Polskému řidiči, který ho srazil při přecházení silnice, hrozí obvinění z trestného činu ublížení na zdraví.

Nehoda se stala naproti restauraci U Burého kolem 18:00. Řidič nákladního vozu Renault zachytil přecházejícího muže přední částí návěsu. Záchranáři našli muže v bezvědomí a bez dechu. Po dvaceti minutách se jim podařilo obnovit činnost jeho srdce. „I přes úspěšnou resuscitaci byl jeho stav kritický,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Mluvčí třinecké nemocnice Lenka Franková dnes potvrdila, že muž podlehl svým zraněním kolem 22:30.

V Moravskoslezském kraji je to tento týden už druhý chodec, který zemřel po srážce s vozidlem. Třiašedesátiletou ženu srazil ve čtvrtek v Hlučíně na Opavsku autobus. Žena šla po přechodu pro chodce, na kterém ji přehlédl dvaatřicetiletý řidič ostravského dopravního podniku. Zemřela na místě nehody.

Vydáno pod