Jindřichovu Hradci hrozí „sváteční“ dopravní potíže

Jindřichův Hradec – Jindřichův Hradec čekají během prodlouženého víkendu dopravní komplikace. Kvůli pokládce betonové vrstvy na frekventovaném mostě přes Hamerský potok je totiž uzavřen obchvat města, po němž denně projedou tisíce aut. Osobní jsou svedena pro následující čtyři dny do města. Kvůli urychlení dopravy na všech křižovatkách zhasly semafory a nahradili je policisté, vedení města i dopravní policisté přesto nevylučují, že doprava hlavně ve špičkách může zkolabovat. Most přes Hamerský potok zůstane zavřený až do pondělního rána.

„Most vyžadoval rekonstrukci hlavně z bezpečnostních důvodů, je to velká stavba na silnici 1/34,“ zdůvodnil uzavírku místostarosta Jindřichova Hradce Alfréd Němec.

Načasování prací na prodloužený víkend ale přidělalo vrásky na čele dopravním policistům i obyvatelům města. „Díky nadcházejícím svátkům předpokládám, že dojde k přetížení dopravy,“ varoval vedoucí dopravní policie Karel Kotil. Pro řízení dopravy bude k dispozici na dvacet policistů.

Kromě plynulosti dopravy budou policisté hlídat, aby se do města nepokusil vjet kamion. Pro ně je totiž určena objízdná trasa, po které ale řidiči najedou téměř o čtyřicet kilometrů víc. Kdyby se některý rozhodl zkrátit si cestu a vjel do Jindřichova Hradce, mohl by celé město zablokovat. „Návěsy už se ve vlastním městě těžko obrací a vrací,“ uvedl Alfréd Němec.

Největší nápor aut ve městě očekává dopravní policie v neděli odpoledne, kdy se budou lidé vracet z prodlouženého víkendu.

Vydáno pod