Mezi Holešovicemi a Kobylisy nepojedou tramvaje

Praha - O víkendu nebudou mezi zastávkami Nádraží Holešovice a Ke Stírce v Kobylisích jezdit tramvaje. Důvodem jsou stavební práce na městském okruhu v Trojské ulici. Linky 14, 25 a 53 budou odkloněny, v úseku Nádraží Holešovice - Kobylisy bude zavedena náhradní autobusová doprava, informovala o tom Eva Dydová z oddělení komunikace dopravního podniku. Od zahájení denního provozu v sobotu 23. května do 20:00 v neděli 24. května tak tramvaje nebudou jezdit přes provizorní tramvajový most spojující Holešovice a Troju.

Linky 14 a 53 budou v úseku Výstaviště - Ke Stírce odkloněny přes Maniny, Palmovku a Bulovku, linka 25 bude ve směru od Sparty z Dělnické odkloněna na Palmovku, kde bude končit.

Náhradní autobusová doprava X14 bude jezdit v denním provozu mezi Nádražím Holešovice a Kobylisy v intervalu 60 minut.

Linka 17, která přes most obvykle jezdí, končí kvůli probíhajícím opravám na trati ve Střelničné ulici až do 1. července na Výstavišti.

Provoz bude přerušen kvůli přípravným pracím na stavbě nového mostu, který má být součástí městského okruhu. Tramvaje na provizorním tramvajovém mostě nebudou jezdit také od 18. července do 18. září.

Nový most by měl být dokončen na podzim 2011. Po převedení tramvajové dopravy na něj bude nynější most zdemolován.