Podnapilý muž zřejmě zavinil smrt osmileté dívky

Valašské Klobouky (Zlínsko) – V sobotu večer způsobil podnapilý muž smrtelná zranění osmileté dívce, kterou spolu s dalšími dětmi vozil na terénní čtyřkolce. Ke tragédii došlo ve městě Valašské Klobouky na Zlínsku. Stroj se během neopatrné manipulace převrátil, holčička byla posléze vrtulníkem rychle převezena do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Dívka dnes svým zraněním v nemocnici zřejmě podlehla, informace zatím není oficiální.

Osmapadesátiletý muž na soukromém ranči vozil pětici rozdováděných dětí v terénním vozidle. Na nerovné cestě se převrátili. „Potom jsme chtěli vyjet do kopečka a my jsme se převrátili na rámy. Já jsem stihl vyskočit, když už to bylo na zadních, ale viděl jsem kámošku, jak ji to tam zapláclo,“ uvedl mladý spoluúčastník osudové jízdy.

Mluvčí zlínské policie Jana Bartíková řekla, že k případu se vyjadřovat nebude až do konce vyšetřování. Doplnila, že muž, který čtyřkolku řídil, nadýchal 1,66 promile. „Tragédie se stala na soukromém pozemku, pravděpodobně se tedy nebude vyšetřovat jako běžná dopravní nehoda,“ upřesnila mluvčí s tím, že i tak policisté muže podezírají z trestného činu. Situaci odmítá komentovat i nemocnice s odvoláním na přísné policejní embargo. Kriminalisté tvrdí, že zveřejnění podrobností by mohlo ohrozit vyšetřování. Přesto se dnes na místě nehody objevily květiny a smuteční svíčky.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)
Vydáno pod