Podle Topolánka sedí ve sněmovně narcisové a neodpovědní blázni

Praha – Předseda ODS Mirek Topolánek se v pořadu Otázky Václava Moravce distancoval od politiky nynější sněmovny. On sám se vzdal poslanecké funkce 15. září. Nyní se chystá udělat si pořádek ve své vlastní straně, aby prý mohl voličům nabídnout v řádných volbách alternativu stávající politiky.

Mirek Topolánek poté, co rezignoval na poslanecký mandát, sleduje jednání poslanců v sále jen z galerie. „Každému politikovi doporučuji, aby si sedl na galerii a aby se podíval na panoptikum dolů. Na ty populisty, na demagogii, na ty narcisy a neodpovědné blázny, kteří tam sedí,“ řekl.

Sám Topolánek seděl v sněmovně tři roky, poslaneckého mandátu se vzdal 15. září poté, co ve sněmovně krachl plán cesty k předčasným volbám. 

„Nikdy jsem nedělal politiku proto, abych byl poslancem. Já jsem se chtěl stát poslancem, abych mohl být premiérem, abych mohl vládnout a mohl uplatňovat program,“ vysvětloval svůj odchod z Poslanecké sněmovny Mirek Topolánek. „Cynický přístup, koncentrace osobního střetu, sázka na nejnižší pudy, závist a nenávist, to je něco, co mě vedlo k tomu, že musím být mimo,“ dodal.

Nehrající kapitán na hřišti, kde neplatí žádná pravidla

„Jsem teď něco jako nehrající kapitán, který odmítá hrát na hřišti, které nemá pevné lajny, kde se posunují branky, kde neplatí žádná pravidla, je podplacený soudce a kde se střílejí vlastní góly. Chci, aby veřejnost před květnovými volbami dostala jasnou alternativu stávající politiky ve sněmovně,“ pokračoval Topolánek.   

Proto se teď chystá v následujících měsících vyřešit vnitřní problémy ODS, udělá pořádek v senátním klubu a hodlá se vydat také do krajů. Na jaře chce pak ODS přijít s novou dlouhodobější vizí pro Českou republiku.

Poslanecká sněmovna
Zdroj: ČT24
Vydáno pod