Čtyři lidé se zranili v „křižovatce smrti“ na Kolínsku

Jestřábí Lhota (Kolínsko) – Těžké zranění dvou lidí a méně zavažné poranění dalších dvou osob si vyžádala nehoda na tzv. „křižovatce smrti“ u Jestřábí Lhoty na Kolínsku. Podle policejní mluvčí Věry Žídkové nedal jednapadesátiletý řidič volkswagenu vyjíždějící od Jestřábí Lhoty přednost mazdě jedoucí po hlavní silnici spojující Kolín a dálnici D11.

V mazdě cestovali tři lidé. Jednašedesátiletý spolucestující utrpěl vážný úraz hlavy, vrtulník ho přepravil do nemocnice v Praze-Střešovicích. Těžké zranění utrpěl také řidič druhého vozu, skončil ve vinohradské nemocnici. Pětadvacetiletého řidiče mazdy a o rok staršího spolujezdce odvezli zdravotníci s lehkými až středně těžkými zraněními na chirurgickou ambulanci do Kolína.

Křižovatka mezi Jestřábí Lhotou a Volárnou je proslulá vážnými nehodami, z nichž mnoho skončilo tragicky. Poslední smrtelná nehoda se na místě stala letos v únoru. Častou příčinou havárií je nedání přednosti v jízdě. Obyvatelé Jestřábí Lhoty proto v minulosti sepsali i petici za vybudování kruhového objezdu na místě problematické křižovatky. Zatím se však stavební úpravy nechystají.