Nejméně šest lidí nepřežilo den odjezdů na dovolenou

Praha – Konce dne, kdy začali lidé ve velkém odjíždět na letní dovolenou, se nedožije nejméně šest lidí, kteří zahynuli při dopravních nehodách. Dvě havárie se staly na hlavních tazích, na D1 na Vyškovsku i na I/6 na Rakovnicku zahynulo po dvou lidech. V jižních Čechách přišel o život muž, který se lekl srny a narazil do stromu, stejně jako motorkář, jenž se srazil s osobním autem.

Dva lidé dnes odpoledne zemřeli v osobním autě, které se střetlo s kamionem na sjezdu z dálnice D1 u Holubic na Vyškovsku. O život přišel starší řidič a dvanáctiletá dívka, další dvě spolujezdkyně utrpěly vážné zranění. Řidič nákladního auta vyvázl z nehody bez zranění. Proč k nehodě došlo, vyšetřuje policie.

U Řevničova na Rakovnicku zahynuli dva mladí lidé, jejichž vůz zřejmě nedal přednost jinému autu, které jelo po hlavním tahu I/6. Další jejich spolucestující skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Řidička auta, které jelo po hlavní silnici, utrpěla lehké zranění.

Jednapadesátiletý muž zahynul v noci na dnešek při nehodě na silnici mezi Netřebicemi a Kaplicí-nádražím na Českokrumlovsku. Narazil do stromu, když se snažil vyhnout srně, která podle výpovědí jiných řidičů přeběhla přes cestu. Řidič zůstal zaklíněn ve vozidle a museli ho vyprostit hasiči. Utrpěl však zranění, jimž na místě podlehl.

U Nové Vsi nad Lužnicí zahynul motocyklista, který se na silnici II/103 střetl s osobním autem. Utrpěl zranění, jimž na místě podlehl.