Ve Zlíně zahynul pod vlakem neznámý muž

Zlín – Na kolejích ve zlínských Přílukách zahynul krátce před půlnocí muž, kterého přejel osobní vlak. V době, kdy motorový vůz přijížděl, už na kolejích ležel. Strojvedoucí ho sice uviděl, zastavit vlak ale už nestihl. Policisté, kteří úmrtí vyšetřují, předpokládají, že se jednalo o sebevraždu. Zatím ale neznají totožnost mrtvého muže.

Zemřelý byl stár asi 40 až 50 let, měl silnější postavu. Oblečen byl v riflích a hnědé mikině, obuty měl sportovní boty a u sebe žlutou nákupní tašku. "Kriminalisté se rozhodli zveřejnit fotografii některých jeho věcí. Kdyby je někdo poznal, může nás informovat na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 662 544," uvedla policejní mluvčí Jana Bartíková.

Policisté prověřují několik možných důvodů, proč neznámý muž na kolejích ležel. Nejpravděpodobnější ale je, že spáchal sebevraždu. Strojvedoucí policistům totiž řekl, že zaznamenal, jak si muž lehá na trať. Je také možné, že zakopnul a upadl. „Dopis na rozloučenou se na místě nenašel,“ poznamenala mluvčí Bartíková.

Ve Zlínském kraji letos zemřelo pod koly vlaku již více lidí. Naposled zahynul pětačtyřicetiletý muž, jenž se rozhodl přejít přes přejezd ve Vsetíně ve chvíli, kdy přijížděl osobní vlak.

Vydáno pod