D1 byla uzavřena, kamion vlétl do stojících aut

Brno – Na dálnici D1 na obchvatu Brna zahynul člověk poté, co kamion narazil do čtyř osobních aut stojících na konci kolony. Další dva lidé utrpěli zranění. Řidič kamionu pravděpodobně zaspal. Směr na Kroměříž byl po havárii zhruba dvě hodiny uzavřen, po půl třetí již byla dálnice průjezdná bez omezení oběma pruhy. Kvůli omezení na dálnici D2, která začíná nedaleko, se však na místě stále tvoří kolony.

Náraz kamionu do stojících vozidel měl katastrofální následky. „Jedna osoba byla zraněna smrtelně, další je zaklíněna ve vozidle a třetí osoba již byla s lehkými zraněními převezena do nemocnice,“ řekl mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek.

Podle policie zřejmě řidič kamionu upadl do mikrospánku. Podle policejního mluvčího Pavla Švába projížděla nákladní souprava chvíli před nehodou kolem policejní hlídky. Sedmatřicetiletý řidič však na její pokyny vůbec nereagoval.

Nejde dnes o jedinou smrtelnou dopravní nehodu. U Církvice na Kutnohorsku zemřel před polednem při čelní srážce s nákladním vozidlem řidič osobního auta. Po nehodě museli policisté uzavřít státní silnici I/38 a odklonit dopravu přes Kutnou Horu.

Vydáno pod