Výluka u Děčína skončí dřív

Děčín – Správa železniční dopravní cesty se rozhodla zkrátit výluku na trati mezi Děčínem a Českou Kamenicí. V pondělí se tak na ni vrátí regionální vlaky. Nadále ale budou pokračovat práce mezi Benešovem nad Ploučnicí a Českou Lípou, rychlíky na lince Ústí nad Labem – Liberec tak budou nadále mezi Děčínem a Horní Policí nahrazovány autobusovou dopravou. Během čtyřtýdenní výluky se odstraňují hlavně škody způsobené srpnovými povodněmi.

Mezi Děčínem, Benešovem a Českou Kamenicí se opravovaly koleje a práce se podařilo urychlit. „Některé věci se nám podařilo opravit dříve, než jsme sami čekali, jiné nakonec nebyly poškozené tak, jak vypadaly,“ vysvětlil mluvčí SŽDC Pavel Halla. Trať, která v Benešově odbočuje na Českou Lípu, je poškozena vážněji. Železniční správa na ní opravuje přejezdy a opěrnou zeď, která se po srpnových intenzivních deštích začala bortit.

Nadále zůstane vyloučen provoz mezi Českou Kamenicí a Jedlovou, kde velká voda poničila trať obzvlášť vážně a stále se opravují podemleté náspy. Po ukončení výluky se ale obnoví železniční spojení do většiny obcí. Například Benešov nad Ploučnicí byl po začátku prací odříznutý ze všech tří směrů.

Vydáno pod