V garážích KV Areny hořelo, basketbalový šampionát ohrožen není

Karlovy Vary - V podzemních garážích karlovarské KV Areny vypukl dnes odpoledne požár. Z haly, kterou dělníci připravují na závěrečnou fázi mistrovství světa v basketbalu žen, bylo evakuováno několik desítek lidí, jeden člověk se nadýchal kouře. Požár už se podařilo zlikvidovat, ze suterénu se dál nerozšířil. Zřejmě ale shořelo několik aut. Příčinu ohně zjišťují vyšetřovatelé. Basketbalový šampionát by ale ohrožen být neměl. Hlavní hala je v pořádku. První zápas se zde má hrát v úterý v 17:00. Další utkání jsou naplánovány denně až do neděle, kdy se v hale koná finále a zápas o třetí místo.

Podle jednatele společnosti KV Arena Jiřího Hejdy je již v hlavní hale normální provoz, fungují v ní veškeré rozvody. Hlavní část ani veškeré prostory mimo suterénu patrně poškozeny nebyly. Podle Hejdy nejspíše hořely nějaké kabely. Tomu by mohl odpovídat i hustý černý dým, který odtud vycházel. „Podle prvních informací to vypadá, že šampionát by nemusel být ohrožen, protože informace od hasičů jsou takové, že to nevypadá na velký rozsah škod,“ dodal.

Příčinou ohně mohla být závada na elektroinstalaci nebo na některém z technických rozvodů v suterénu. Není také vyloučeno, že hořet začal některý ze zaparkovaných automobilů. Na místě zasahovalo 18 hasičských jednotek. Hasiči zbavili suterén kouře pomocí přetlakových ventilátorů. Další jednotky poté prohlédly všechny prostory v KV Areně, aby zjistily, zda nehrozí nějaké nebezpečí. „Aby se vyloučilo také případné úmyslné založení požáru, bude na místo nasazen pes vycvičený k vyhledávání hořlavých látek,“ poznamenal mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. 

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Podle mluvčího KV Areny Lukáše Pokorného naštěstí dobře zafungovala bezpečnostní zařízení s čidly a včas se spustil poplach. V hale v tu chvíli trénovali mladí hokejisté. „Byl slyšet poplach, nejdřív jsme si mysleli, že je to zkouška ohledně mistrovství v basketbalu, upozornili nás ale, že není, tak jsme rychle opustili halu,“ řekl ČT trenér dorostu HC Energie Miroslav Táborský.

Požár v karlovarské KV Areně
Zdroj: ČT24