Řidič narazil do protijedoucího autobusu a zranil se

Třebětice (Kroměřížsko) - Ráno zasahovali hasiči u dopravní nehody na silnici mezi obcemi Třebětice a Hulín na Kroměřížsku, kde se srazilo osobní auto Nissan s autobusem. Podle svědků jel Nissan ve směru na Holešov, když vyjel do protisměru. Řidič dálkového autobusu se snažil střetu zabránit vyhnutím na krajnici, ale nakonec došlo k nárazu. Po boční srážce se osobní auto odrazilo a havarovalo mimo silnici, informoval o tom mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Řidič Nissanu utrpěl zranění. U autobusu došlo k poškození místa u nádrže a k úniku paliva.

Zraněnému řidiči osobního auta poskytoval první pomoc policista mimo službu, který jel kolem a zastavil. „Na pomoc byly povolány všechny základní složky integrovaného záchranného systému – hasiči, zdravotníci i policisté,“ uvedl Mitáček.

Hasiči a zdravotníci přijeli prakticky současně. Po ošetření byl zraněný řidič převezen do nemocnice. Hasiči se postarali o únik nafty. „Velitel zásahu si nechal na místo povolat speciální protichemický vůz kolegů ze stanice v Kroměříži,“ doplnil Mitáček.

Z poškozené nádrže autobusu hasiči vyčerpali zbylé desítky litrů paliva do náhradních nádob. Pro cestující z havarovaného autobusu přijel náhradní spoj. Během zásahu záchranářů byla doprava omezena pouze na polovinu vozovky.

Vydáno pod