Za vraždou ve Svitavách může být sexuální delikt

Pardubice – V pozadí čtvrteční vraždy ženy a její dcery ve Svitavách může být sexuální delikt. Vyplývá to z trestního oznámení, které policie obdržela začátkem září, bližší podrobnosti ale policie neuvedla. Pachatelem byl zřejmě bývalý druh zavražděné ženy, který s ní a její dcerou po nějakou dobu žil ve společné domácnosti.

Vražda se stala v ulici Jana Skácela ve Svitavách. „Po předchozí drobné rozepři muž několika ranami z krátké střelné nelegálně držené zbraně zastřelil dvě ženy, jednu ve věku 50 let, jednu nezletilou. Následně spáchal sebevraždu, při převozu do nemocnice zemřel,“ popsal událost krajský policejní ředitel Radek Malíř. Kromě vraždy policie případ vyšetřuje i kvůli nedovolenému ozbrojování, kvůli smrti jednapadesátiletého pachatele však bude zřejmě odložena. Policie popřela dřívější informaci některých médií, že muž byl bývalý policista, podle Malíře nikdy nepracoval ani v resortu ministerstva vnitra. 

Policie nabídla příbuzným i lidem ze sousedství pomoc psychologů, někteří nabídku přijali. Vražda se totiž stala na zahradě u vedlejšího domu, kde se konala party, svědky činu proto byli další lidé. Obě oběti byly zasaženy několika střelami. Žádný dopis na rozloučenou policie nenalezla. 

Na Svitavsku jde o druhou tragickou událost za tento měsíc. V obci Široký Důl nalezli policisté 2. září čtyři mrtvé děti ve stáří od dvou měsíců do deseti let. Jejich matka, která byla s vážnými zraněními převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, se podle charakteru zranění pokusila o sebevraždu. Policie ji následně obvinila z vraždy. Tragédii ohlásil její druh.