Příznivci UFO mají žně - mezinárodní kongres o mimozemšťanech

Praha – V Praze se dnes sejdou příznivci mimozemšťanů. Občanské sdružení Goscha totiž pořádá mezinárodní kongres o mimozemské přítomnosti na Zemi. Zahájení akce proběhlo již v pátek večer, kongres potrvá do neděle. Účastníci úvodního ročníku se mimo jiné dozvědí o únosech a o setkáních s mimozemšťany v České republice. Akci organizují nadšenci – třeba i režisér Igor Chaun. Seriózní vědci se jí ale smějí.

Podle badatele Karla Rašína je v Česku několik desítek lidí, kteří si myslí, že je uneslo UFO. „Naše databáze eviduje více než 80 lidí, kteří se na nás obrátili s tímto problémem,“ informoval Rašín. „Myslím si, že součástí výbavy člověka v 21. století by mělo být i osobní tázání se, jsem-li ve vesmíru sám a co to pro mě znamená, když nejsem,“ domnívá se Chaun.

Klasická věda se kongresu směje. Už v roce 1950 si položil italský vědec Enriko Fermi otázku, jak je možné, že když je vesmír starší než sluneční soustava, tak na Zemi zatím žádní mimozemšťané nebyli a nejsou. „Měli by se předhánět, kdo s námi naváže diplomatické styky, nebo nás sní, nebo nás odveze k otrockým pracím, nebo využije naše nerostné bohatství nebo já nevím co, když se sejde pokročilejší civilizace s méně pokročilou. Takže tady by měla být tlačenice, tady všude by měli být mimozemšťané, kteří by o nás usilovali, a není tady ani zblo. Takže celý ten kongres je o ničem,“ je k akci skeptický astrofyzik Jiří Grygar.

Přesto podle účastníků kongresu jsou mimozemské civilizace na Zemi mezi námi a je jich hned několik druhů. Mimozemské geny jsou prý obsaženy i v naší lidské DNA.

Reportáž Petra Meškána (zdroj: ČT24)