Dva mrtví lidé nalezeni v rodinném domku na Plzeňsku

Tymákov - - Dva mrtví lidé, padesátiletý muž a jeho šestačtyřicetiletá manželka, byli dnes ráno nalezeni v rodinném domku v Tymákově na Plzeňsku. Zřejmě zemřeli násilnou smrtí, není vyloučeno, že je někdo zabil. Policie případ prověřuje jako násilný čin. Na místě jsou stále kriminalisté a zajišťují stopy.

„Z předběžného vyjádření soudního lékaře vyplynulo, že charakter zranění, jimž manželé na místě podlehli, pravděpodobně vylučuje vlastní zavinění,“ sdělila policejní mluvčí Martina Kohoutová. Víc řekne kriminalistům až nařízená soudní pitva. Podle závěru znalce z ústavu soudního lékařství pak kriminalisté vyloučí nebo potvrdí trestný čin proti životu a zdraví, dodala mluvčí. Protože případ je na samém počátku, nemůže policie zatím poskytnout další informace.

Mrtvé manžele údajně našel dnes ráno jejich syn. Podle neoficiálních informací byla kolem těl krev. Policie dostala hlášení krátce před 7. hodinou ráno. Podle Michala Šebka ze záchranné služby už přivolaný lékař nemohl po příjezdu na místo nic dělat a konstatoval smrt.

Neštěstí se stalo v starším rodinném domu v centru obce asi deset kilometrů od Plzně. Mrtví jsou podle místních lidí bezproblémový pár. V domě provozovali truhlárnu, žena prý měla invalidní důchod. „Paní nás zvala, abychom si k nim přišli natrhat třešně, že je sami nespotřebují,“ řekla jedna k místních žen. „Vůbec nic jsem v noci neslyšel. I pes, který vždycky hodně štěká, když jde někdo okolo, byl večer ticho,“ dodal muž z jednoho z domů v okolí.