ČT: Dahlgren v den vraždy převzal poštu a vyhnal paní na úklid z domu

Washington/Brno – České televizi se podařilo získat dosud nezveřejněné detaily z vyšetřování případu vraždy čtyřčlenné rodiny v Brně-Ivanovicích, ze které je obviněný Američan Kevin Dahlgren. Třicetistránkový dokument americké prokuratury zpochybňuje vše, s čím dosud vyrukovala Dahlgrenova obhajoba. Poprvé také přináší podrobný popis události tak, jak ho dostala od české policie.

ČT se exkluzivně podařilo získat od americké prokuratury detaily z dění v domě v den vraždy, tedy ve středu 22. května. V 6:40 volala zavražděná žena do školy, v níž pracovala, že má silné bolesti hlavy a výjimečně nepřijde do práce. O osmdesát minut později byli dva členové rodiny pravděpodobně po smrti. Na jejich těle totiž čeští policisté našli hodinky, jejichž ručičky ukazovaly shodně osm hodin.

Co se dělo dál, policistům napověděly záznamy z bezpečnostních kamer. Krátce před devátou u dveří domu zazvonila pošťačka. Policii řekla, že dlouho nikdo neotevíral a až po značné době se ve dveřích objevil rozrušený Dahlgren. Ženu se dnes ČT podařilo najít. „Byla jsem tam, ale jen jsem mu dala poštu a šla jsem, nic víc vám nebudu říkat,“ reagovala pošťačka.

Soudní spis
Zdroj: ČT24

V jedenáct se dveře do domu otevřely podruhé - to když dovnitř vešla paní na úklid. Domácnost chodila pravidelně uklízet vždy ve středu. Tentokrát ale stihla vejít jen do předsíně, kde se srazila s Dahlgrenem. „Byla odeslána pryč, ať přijde jiný den,“ tvrdila dnes ČT sousedka zavražděné rodiny. To uklízečka udělala, aniž by tušila, co se uvnitř odehrává. Okolo půl jedné se domů ze školy vrací nejmladší člen rodiny.

Kamery pak zachytily jen odchod Kevina Dahlgrena. Odjel do centra města, kde usedl do taxíku a nechal se odvézt na vídeňské letiště. Policie ho zadržela až po příletu do amerického Washingtonu. Od té doby je ve vazbě a čeká na rozhodnutí amerických soudů, zda bude vydán k trestnímu stíhání do České republiky. 

České úřady ještě ale musí do Ameriky poslat detailně zdůvodněnou žádost o vydání. Mají na to čas do 23. července. „Ministerstvo spravedlnosti čeká, až dostane kompletní materiály od Krajského zastupitelství v Brně, které materiály pro extradiční žádost kompletuje společně s policií,“ uvedla mluvčí ministerstva Štěpánka Čechová.

Události o nových podrobnostech v případu Kevina Dahlgrena (zdroj: ČT24)
Vydáno pod