Zemřel odvěký kutil a zahrádkář Přemek Podlaha

Praha – Po dlouhé těžké nemoci zemřel moderátor Přemek Podlaha. Bylo mu 76 let. Desítky let provázel pořadem pro kutily a zahrádkáře. Jeho populární Receptář se poprvé objevil na obrazovkách tehdejší Československé televize v roce 1987. Lidé se s ním mohou přijít rozloučit 2. ledna ve 13:00 do velké obřadní síně pražského strašnického krematoria.

Zemřel Přemek Podlaha - fenomén televizního kutilství (zdroj: ČT24)

Přemysl Podlaha, který si nechával říkat Přemek, vystudoval novinářství na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. V 60. letech začal pracovat pro zemědělskou redakci tehdejší Československé televize, později moderoval soutěžní pořad Deset stupňů ke zlaté, jenž obohacoval o otázky z chovatelství, pěstitelství nebo mykologie.

Do povědomí všech českých kutilů, chalupářů a zahrádkářů se dostal v roce 1987, kdy ČST poprvé vysílalaReceptář, jehož byl Přemek Podlaha současně tvůrcem i moderátorem. V roce 2001 se pak populární pořad přesunul z České televize na obrazovky televize Prima pod názvem Receptář prima nápadů, který Přemek Podlaha moderoval až do letošního června.

Připomeňte se známý Receptář

Retro (zdroj: ČT24)