V Trnavě zplesnivěl trávník, před Ligou mistrů ho nabarvili na zeleno. Snad to půjde dolů, smál se brankář

Bez zeleného pažitu je fotbal na nejvyšší úrovni nemyslitelný. Ne vždy a všude jsou však povrch hřiště schopni náležitě udržovat. Třeba v Trnavě, kde jim kus plochy zplesnivěl. Tamní správce se proto před prestižním duelem druhého předkola Ligy mistrů s Legií Varšava rozhodl plochu „vylepšit“ pomocí chemie. Z hráčů pak ale toho večera kromě potu stékalo i zelené barvivo.

I trávníkář může změnit charakter fotbalového zápasu. Již po několika minutách se o tom přesvědčili všichni, kdo sledovali úterní zápas Spartaku Trnava s Legií Varšava, ať už na stadionu, nebo na televizních obrazovkách. Dresy i kůži hráčů po pár minutách zdobily fleky zelené barvy z uměle nabarveného trávníku.

„My hráči nevíme, co to mělo znamenat. Přišli jsme po rozcvičce a všichni jsme byli zelení. Koukali jsme po sobě a pak jsme pochopili, že to bylo z trávy. Zřejmě to mělo vypadat líp v televizi a v Evropě se líp prodat,“ poznamenal trnavský záložník Jakub Rada.

„Náš trávníkář tam dal nějakou barvu nebo něco takového, protože pravá strana hřiště chytila plíseň či co. Nevím přesně, o co šlo, ale byl tam nějaký problém, tak se trávník prostě nabarvil. A teď jsme celí zelení, snad to půjde dolů,“ komentoval po zápase situaci brankář Trnavy Martin Chudý, snad i vzhledem k postupu s úsměvem na tváři.

Trnavský fotbalový klub na svých facebookových stránkách sdělil, že není provozovatelem stadionu, nerozhoduje o věcech s ním souvisejících a není schopen zodpovědět otázky týkající se barvícího trávníku.