V obálce pro Fica byl podezřelý prášek

Bratislava - Slovenskému premiérovi Robertu Ficovi někdo zaslal obálku s neznámým bílým práškem. S látkou přišla do kontaktu jen jedna pracovnice na podatelně Úřadu vlády, která obálku otevřela. Informovala o tom slovenská televize TA3. Podatelnu zabezpečila policie, která čeká na rozbor bílého prášku. Na základě výsledků analýzy pak podnikne další kroky.

Ministr vnitra Robert Kaliňák potvrdil, že na úřad vlády skutečně dorazila podezřelá obálka: „Tyto špatné vtípky, jak tomu říkám, s kterými jsou konfrontované pošty, úřady, matriky a ministerstva už patří k jakési nevhodné tradici.“ Podle ministra nebyla látka nijak nebezpečná. Teprve testy nicméně mají odhalit, co je vlastně prášek zač. Kdo obálku na úřad zaslal, se taktéž dosud neví. 

Místo zajistili policisté. Hasiči podezřelou zásilku uložili do speciálního kontejneru, který pak převezli do ústavu veřejného zdravotnictví na rozbor. S práškem přišla do kontaktu jedna úřednice, která obálku otevřela, nikdo další v tu dobu na podatelně nebyl.