Soud rozhodl: Brazilské studentky smějí chodit v sexy šatičkách

Sao Paulo - Brazilské studentky si smějí chodit do školy ve vyzývavých šatičkách. Tak zní verdikt soudu v Sao Paulu v kauze 21leté Geisy Arrudaové, kterou univerzita Bandeirante vyloučila za to, že naklusala na přednášky takřka polonahá. Škola jí musí zaplatit v přepočtu téměř půl milionu korun odškodného.

Právníci sexy studentky ale požadují mnohem vyšší odškodné a už se nechali slyšet, že se proti verdiktu odvolají. Podle soudu je ale částka dostatečná na to, aby slečně Arrudaové kompenzovala vzniklou újmu a zároveň nepřivedla malou soukromou univerzitu z předměstí Sao Paula na buben.

Geisy vyvolala rozruch mezi spolužáky a pedagogy, když přišla do třídy v červených minišatech, které toho víc ukazovaly než zakrývaly. Vykoledovala si tím vyhazov ze školy „pro flagrantní nedostatek respektu vůči etickým principům, akademické důstojnosti a morálce“. Případ vyvolal mezi veřejností velké pozdvižení a debatu o osobní svobodě a veřejné morálce. Ohlas byl natolik silný, že univerzita vyhozenou studentku po několika týdnech ještě před soudem musela přijmout zpátky.

Geisy sice vyloučení chápala jako ponížení, případ z ní ale v Brazílii udělal skutečnou celebritu.