Při sesuvu půdy na severu Itálie zemřel Čech

Belluno - Obrovský sesuv půdy způsobený prudkými dešti usmrtil v turistické oblasti na severu Itálie nejméně tři lidi, jedním z nich je i český občan. Další Češka je ve velmi vážném stavu v nemocnici.

Původní informace hovořily o tom, že obětí je polský občan, to se ale nepotvrdilo. Jak napsal italský list La Repubblica, sesuv půdy a velké množství bahna se navalily na automobily parkující před jednou z chat a smetly je.

V jednom z vozů byl v tu chvíli český manželský pár. Šestapadesátiletého muže se už nepodařilo zachránit, třiačtyřicetiletá žena byla převezena do nemocnice se silným podchlazením.

K sesuvu došlo ve městě San Vito di Cadore poblíž známého horského střediska Cortina d'Ampezzo v Dolomitech.

Druhou obětí sesuvů půdy je mladá dívka, která byla nalezena o několik hodin později. „Našli jsme dívku ve věku okolo 14 let. Dosud jsme ji neidentifikovali. Z našeho města ale nepochází,“ řekl místostarosta Andrea Fiori.

Třetím dosud objeveným mrtvým je neznámý asi čtyřicetiletý muž. Mohlo by jít o příbuzného mrtvé dívky. Policie se nyní snaží zjistit jejich totožnost a nevylučuje, že i další dva mrtví jsou cizinci.