Policie po více než deseti letech od série vražd u New Yorku zatkla podezřelého

Události: Vyšetřování sérií vražd poblíž New Yorku (zdroj: ČT24)

Po třinácti letech od série vražd mladých žen poblíž New Yorku zatkla policie podezřelého. Devětapadesátiletý architekt Rex Heuermann čelí obvinění ze tří vražd, u čtvrté je hlavní podezřelý. Od roku 2010 se u pláže na Long Islandu našlo celkem jedenáct těl.

Pláž Gilgo na Long Islandu představuje pro vraha, který se potřebuje zbavit oběti, ideální místo – s opuštěnou silnicí u oceánu, kam nikdo nechodí. V prosinci 2010 policie právě tam našla těla čtyř žen. A později v okolí dalších sedm těl. První čtyři oběti – mladé prostitutky, svázané a zabalené v pytli – vyšetřovatele přivedly na stopu sériového vraha. Podezřelého zadrželi teď.

Rex Heuermann čelí obvinění ze tří vražd. U čtvrté je zatím hlavní podezřelý. „Rex Heuermann je démon, který chodí mezi námi. Predátor, který zničil rodiny,“ konstatoval policejní vyšetřovatel Rodney K. Harrison.

Policie devětapadesátiletého architekta zatkla, jakmile nasbírala dostatek důkazů. Má stopy DNA i mobilní data. Podle vyšetřovatelů používal předplacené telefony a falešné účty a na internetu vyhledával články o vraždách z pláže Gilgo i sadistická videa. 

Rex Heuermann
Zdroj: Suffolk County Court/Handout via Reuters

Muž tvrdí, že je nevinný

Heuermann je nyní ve vazbě. „Jediné, co vám mohu k jeho výpovědi říct, je to, že v slzách prohlásil: Já jsem to neudělal,“ sdělil právník zatčeného muže Michael Brown. 

Architekt má ženu a dvě děti. Údajně vraždil, když nebyly doma. K místu, kde se těla našla, to měl dvacet minut.

„Vídám ho, jak chodí s kufříkem a v obleku. Nevypadá jako… Vypadá jako běžný Američan,“ uvedl soused Heuermanna Barry Auslander.

Nakolik spolu všech jedenáct těl z pláže Gilgo souvisí, policie stále neví. Zatím se soustředí na důkazy v případu čtyř žen. Aby aspoň tento mohla bez jakýchkoli pochyb po třinácti letech uzavřít.