Indie má novou reinkarnovanou bohyni, dítě se dvěma obličeji

Dillí - Severoindický region Utar Pradéš má nové ztělesnění bohyně. Ve vesnici Saini Sunpuře se na konci března narodilo děvčátko se dvěma obličeji a občané Sunpury ji považují za vtělení hinduistické bohyně chrabrosti Durgy. Kromě dvou tváří je novorozenec zcela zdravý.

Malá dívka Lalí trpí vzácnou vrozenou vadou. S výjimkou uší má zdvojené všechny rysy tváře. Podle rodičů ale jinak reaguje jako normální nemluvně, a proto odmítli speciální tomografické vyšetření. To přitom mohlo odhalit případné vady orgánů. Lalí se mezitím stala atrakcí oblasti. Lidé za ní putují, aby se reinkarnované bohyně v podobě dítěte se dvěmi obličeji dotkli. Denně k dívce zavítá až stovka návštěvníků, přinášejí peníze i dary. „Něco takového vidíme vůbec poprvé. Všichni si myslíme, že je to zázrak,“ popisuje svůj zážitek Lalíin soused Jitender Nagar.

Podobný rozruch nezažívá Indie poprvé. Loni na podzim pozornost vyvolal případ dívky Lakšmí, které lékaři odoperovali čtyři nadbytečné končetiny. I ji občané považovali za ztělesnění jednoho z hinduistických bohů.