Clinton udělá vše pro Obamovo vítězství

Washington - Bývalý prezident Spojených států Bill Clinton poprvé vyjádřil svou podporu demokratickému kandidátovi na úřad prezidenta Baracku Obamovi. Zavázal se, že mu bude dopomáhat k vítězství. Pozorovatelé to považují za významný obrat. Obama se má v pátek setkat se senátorkou Hillary Clintonovou ve městě s příznačným jménem Unity (jednota). Bill Clinton se této schůzky ale nezúčastní, bude v Evropě. Sejde se v Londýně k rozhovoru s Nelsonem Mandelou v rámci oslav jeho devadesátin.

Mluvčí Billa Clintona uvedl, že Clinton udělá cokoliv bude moci a cokoliv, o co bude požádán, aby pomohl ke zvolení Baracka Obamy v listopadových prezidentských volbách.

Vedoucí Obamovy kampaně toto prohlášení uvítali s tím, že jednotná Demokratická strana bude silná a akceschopná. Bill Clinton bude ve volbách hrát velkou roli.

Vyslovená podpora ze strany Clintona je podle pozorovatelů velký obrat, protože Clinton od porážky s Obamou „nemluvil“. Obama nyní usiluje o získání přízně těch demokratů, kteří v průběhu primárek podporovali senátorku Clintonovou.

Bill Clinton podpoří Baracka Obamu.
Zdroj: ČT24