Iron Man a Captain America proti sobě. Marvel rozpoutá Občanskou válku

Občanská válka podle Kapitána Ameriky (zdroj: ČT24)

Doby, kdy se superhrdinové drželi svého rajónu a nepletli se navzájem pod nohy, jsou definitivně pryč. Když si v únoru 2015 pláclo Sony Pictures se studiem Marvel, které uvolnilo práva ke Spider-Manovi, začaly se dít věci. V letošním květnu se do kin vrhne nový snímek Captain America: Civil War (Občanská válka).

Odehrává se v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers. Fanoušci komiksů se mohou těšit na nového Spider-Mana, kterého ztvární záměrně málo známý herec Tom Holland. Vůbec poprvé se na plátně objeví postava Black Panthera. V upoutávce se představují i Scarlet Witch, Ant-Man, Crossbones nebo Vision.

„Dojde k incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti,“ lákají na film distributoři.