Průměrná cena nafty už spadla pod dvacet devět korun

Zlevňování pohonných hmot v Česku pokračuje další týden. Nafta se dostala už pod hranici 29 korun za litr. Řidiči natankují litr v průměru za 28,92 koruny. Silněji zlevnil benzin, průměrná cena Naturalu klesla o 27 haléřů na 29,64 korun za litr. Pohonné hmoty jsou v Česku nejlevnější od prvního čtvrtletí roku 2010, upozornil analytik Boris Tomčiak ze společnosti Colosseum.

Za benzin platí řidiči nejvíce v Praze, a to průměrně 30,56 koruny za litr. Nad 30 korunami zůstává cena Naturalu ještě v Jihomoravském kraji a na Vysočině. Nejdražší nafta je právě v Jihomoravském kraji, tamní čerpací stanice nabízejí litr v průměru za 29,78 koruny.

Nejlevnější pohonné hmoty jsou v Ústeckém kraji. Litr benzinu tam stojí průměrně 29,09 koruny, za naftu platí řidiči průměrných 28,41 koruny za litr.

Čerpací stanice
Zdroj: ČTK/René Fluger

„V nejbližším týdnu očekáváme postupné zastavení poklesu cen pohonných hmot. Mírné zlevnění o několik haléřů je nadále možné u benzinu,“ uvedl analytik Boris Tomčiak.

Ceny u českých benzinových pump klesají od poloviny července, kdy se cena Naturalu 95 podle celostátního průměru pohybovala nad 33 korunami za litr a litr nafty stál víc než 32 korun.