Norimberský veletrh bioproduktů přivítá i české výrobce

Norimberk – Na největším světovém bioveletrhu BioFach v německém Norimberku se letos opět představí i Česko. Akce trvá ode dneška do soboty a prezentovat se na něm bude české ministerstvo zemědělství spolu s dvanáctkou tuzemských výrobců. Dalších čtyři čeští vystavovatelé se budou prezentovat sami na vlastní pěst.

Norimberský BioFach bývá označován jako největší mezinárodní výstava bioproduktů, přírodní kosmetiky, textilií, módních doplňků, hraček i potřeb pro zemědělce. Letos na něj dorazí na dva a půl tisíce vystavovatelů, skoro dvě stovky z nich se představí na souběžném veletrhu přírodní kosmetiky a relaxačních služeb Vivaness.

Loni akce přilákala přes čtyřicet tisíc návštěvníků. České firmy tam představí své produkty, současně se ale budou moct seznámit i s konkurencí. „Jsem velmi rád, že má Česká republika zastoupení také na tomto veletrhu. Ukazuje se totiž, že stále více zákazníků a spotřebitelů klade důraz na ekologicky šetrnou produkci, vyhledává přírodní materiály a bioprodukty,“ uvedl ministr zemědělství Ivan Fuksa.

Bioveletrh v Norimberku (zdroj: ČT24)

Stejně jako loni bude český stánek sídlit v hale číslo pět, jeho rozloha expozice bude mít 110 metrů čtverečních. Velká část letošního ročníku je přitom už tradičně věnována biovínu. I o něj totž jeví zájem čím dál víc zákazníků. Patřit mu bude jedna celá hala výstaviště.

Ilustrační foto
Zdroj: ČT24