Chytré telefony porovnají ceny při nákupech

Praha - Nakupující, kteří používají chytrý mobilní telefon, si budou moci přímo v kamenných prodejnách porovnat ceny vystaveného zboží s internetovými obchody a udělat si tak lepší obrázek o nabídce obchodníků. Tuto možnost jim dá nová aplikace, kterou majitelům přístrojů iPhone a mobilních telefonů s operačním systémem Android zdarma nabídne internetový nákupní rádce Heureka.cz. Chytrý telefon v současnosti vlastní už 14 procent Čechů.

Majiteli smartphonu umožní aplikace vyhledávat informace o produktech pomocí unikátních čárových kódů, které nakupující naskenují nebo opíšou. Uživateli se pak zobrazí produkt v nákupním rádci Heureka.cz, ceny v e-shopech, zkušenosti ostatních uživatelů a další vlastnosti vybraného produktu. Lidé také budou moci prostřednictvím aplikace vyhledávat informace o internetových obchodech.

Vyjádření serveru Heureka.cz

„Kromě toho, že díky nové mobilní aplikaci mohou nakupující přímo v kamenném obchodě zjistit cenu zboží na internetu, mohou si také například srovnat akční cenové nabídky kamenných obchodů s aktuální nabídkou e-shopů. Mobilní aplikace může pomoct i v případě, že nakupující narazí na prodavače, který mu o produktu neumí poskytnout požadované informace.“

Reportáž Barbory Jelínkové (zdroj: ČT24)

Vývoj nové mobilní aplikace zdůvodnil Marek Brumlich z internetového rádce Heureka.cz tím, že v Česku prudce roste zájem o nakupování na internetu, které se již vyzkoušelo 97 procent uživatelů internetu. Zároveň se zvyšuje počet majitelů chytrých telefonů. „Mobilní aplikace jsou aktuálním trendem a dle posledních průzkumů mají dokonce větší růstový potenciál než sociální sítě,“ podotkl Brumlich, podle kterého lidé stále více při nákupech na internetu upřednostňují srovnávače cen.

Od 23. května bude nová aplikace k dispozici zdarma pro iPhone a pro telefony s operačním systémem Android. Uživatelé si je mohou stáhnout standardními cestami přes Android Market nebo App Store přímo z mobilního telefonu. Aplikace je k dispozici také ve slovenštině.

Více o novinkách v chytrých aplikacích se dočtete zde.

Chytrý telefon
Zdroj: ČT24