V Praze končí omezení na železnici

Praha - Po prázdninách skončily výluky v centrálních částech hlavního města a cestující už můžou opět jezdit podle standardních jízdních řádů. Po opravě nástupišť na Hlavním nádraží a otevření tunelu pod Vítkovem je zprovozněna poslední z částí takzvaného nového spojení.

Několika měsíční opravy a výluky skončily a vlaky začínají jezdit po nových tratích. „Už od včerejška jezdí osobní vlaky mezi hlavním nádražím a Vysočany nebo osobní vlaky od Mladé Boleslavi a Neratovic a také rychlíky z tohoto směru,“ říká mluvčí Českých Drah Ondřej Kubala. Dnes ráno začaly na hlavní nádraží opět jezdit všechny rychlíky, které jedou od Prahy nebo z Prahy směr Hradec Králové.

Lidé už tak můžou cestovat téměř bez omezení až do centra města. Nové koleje jsou ale zatím ve zkušebním provozu, stejně jako ostatní části zprovozněných úseků. Už od října budou moci jezdit vlaky z Masarykova nádraží přímo do Vysočan, nebudou tak zajíždět na nádraží v Libni.

České dráhy plánují změnu jízdního řádu, která bude v první polovině prosince. Pendolino z Ostravy a do Ostravy bude odjíždět z hlavního nádraží místo současných Holešovic. Zároveň je v jednání nová S linka, která by spojovala Stránčice, Hlavní nádraží a Vysočany. Jezdit úplně bez omezení by se tak mělo na konci roku.